MRAVLJE – TEDEN OTROKA

Tema letošnjega tedna otroka (6.–10. 10. 2014) je bila »za razigrano in ustvarjalno otroštvo«.

Tudi skupina Mravelj je bila ustvarjalna in se je družila z vsemi skupinami otrok v vrtcu.

Ponedeljek
Vzgojiteljica in pomočnica iz skupine Mravelj sta vsem otrokom zaigrali glasbeno pravljico Hruška Debeluška. Sledile so delavnice na igrišču z igrali. Otroci so gnetli in oblikovali hruške iz slanega testa, ob malih instrumentih peli znane pesmice, risali z voščenkami in kredami, premagovali ovire …

Torek
Torkovo dopoldne smo namenili iskanju zaklada. Na orientacijskem pohodu smo sledili rdečim puščicam in iskali rdeče kroge, kjer so nas čakale naloge: reševali smo uganke, s storži zadevali v zajčka, iskali izgubljen copatek … Na cilju so nas pričakali otroci iz skupine Murni in nas posladkali.

Sreda
Z avtobusom smo se odpeljali v Ljubljano v Lutkovno gledališče, kjer smo si ogledali Finžgarjevo Makalonco.

Četrtek
Z velikim navdušenjem smo čakali in dočakali Cicikros v Starem trgu. Vse Mravlje smo odlično tekle, a najhitrejši je bil Tilen, takoj za njim pa Anej. Med deklicami je v cilj tretja pritekla Ajda. Bravo, Mravlje! Po tekmi smo se družili še z otroki iz Starega trga in Velikih Lašč.

Petek
Zadnji dan tedna otroka smo namenili igri z igračami, ki so jih prinesli otroci od doma. Sončen dan nas je zvabil tudi pod kostanj, kjer smo nabrali celo košaro kostanja, ki ga bomo porabili pri igri v naslednjih dneh.


Ta vnos je bil objavljen v ARHIV PRISPEVKOV z značkami , , , , , , . Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja