Teden otroka

Teden otroka je projekt Zveze prijateljev mladine Slovenije, ki se začne vsak 1. ponedeljek v mesecu oktobru in traja teden dni. Letošnja rdeča nit je bila »ODGOVOR JE POGOVOR«. V letošnjem letu se je teden otroka povezalo tudi s TOM telefonom, ki je praznoval 30 let.
V vrtcu Nova vas smo ta teden preživeli na pester in zabaven način. Strokovni delavci, smo za vsak dan načrtovali zanimive dejavnosti.
Tako nas je v ponedeljek skupaj s terapevtsko psičko Lejlo, obiskala gdč. Jera Telič. Lejlo smo dobro spoznali, se seznanili kako pravilno pristopati do psa in se naučili kaj vse potrebujemo za njegovo nego. Otroci so se ob stiku z Lejlo počutili prijetno in zabavno.

Tradicionalno je, da se v času Tedna otroka vsako leto družimo med skupinami. Letos nam to zaradi izrednih razmer, žal ni bilo omogočeno. Da ta stik med otroki nekako nadomestimo, smo v torek med skupinami izvedli video srečanje. Otroci so se tako, preko videa videli in komunicirali z vsemi skupinami. Tisti otroci, ki imajo v vrtcu bratce in sestrice, pa so jih lahko poklicali po telefonu. Čeprav med njimi ni bilo fizičnega stika, so bili otroci navdušeni.

V sredo so si izmenično, vse skupine, v občinskem prostoru na projekciji ogledale zvočno zgodbo, z naslovom »O miški, ki je oklofutala medveda.«. To je bila prav posebna dogodivščina, saj so si zgodbo otroci ogledali tako, da so ležali na blazinah, zgodba pa se je odvijala na stropu prostora. Zanimiva izkušnja, poslušanje zgodbe na nenavaden način.

V četrtek so v skupini Mravlje z vodeno vizualizacijo otroci napihnili vsak svoj mavrični balon. Mavrični balon je otroke popeljal v svet domišljije. Nato je vsak otrok naslikal svoj pogled iz mavričnega balona. Nastale so čudovite umetnine in zgodbe.

Otroci, pa so imeli tudi veliko prostora za prosto igro.

Vsako leto ob tednu otroka, obiščemo vrtec Polhek iz Starega trga. Vrtec Polhek vsako leto s Športnim društvom Kozarišče, organizira Cici kros za predšolske otroke. To je bilo vedno veliko doživetje za otroke: vožnja z avtobusom, tekaška proga, glasna glasba in medalje.
Letos je zaradi izrednih razmer, tudi druženje med vrtci odpadlo. Zato so Murni pripravili podobno prireditev na asfaltnem igrišču. Hišnik je poskrbel za ozvočenje in poskočno glasbo, katera na takem dogodku ne sme manjkati. Otroci so se dobro ogreli in pomirili moči v teku: dečki skupaj, deklice skupaj. Za nagrado in spomin so vsi otroci dobili lično izdelane medalje. Ali veste, da Bloški otroci veljajo za izredno hitre tekače?

 

 

Kljub izrednim razmeram, so bili na otroških obrazih zadovoljni nasmeški.

Strokovni delavci vrtca

Ta vnos je bil objavljen v AKTUALNO, O VRTCU. Zaznamek za trajno povezavo.