TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

Metulji smo se cel teden pripravljali na tradicionalni slovenski zajtrk …V torek nas je obiskala gospa Ana in nam povedala kako pridobivamo moko iz pšenice. Vse smo lahko poskusili sami. Kot kombanji smo trli klasje da smo izluščili seme. Seme smo nato stresli v mlinček in mlinček ga je gmlel v moko. Tako smo dobili že prvo potrebno sestavino za peko palačink.

Naslednji dan smo si v družbi otrok iz skupin Čebelice in Pikapolonice ogledali lutkovno predstavo o čebeli Medki kako iz cvetnega prahu naredi med. Tako kot v zgodbici, smo si tudi sami privoščili medeno gostijo in poskušali med. Kasneje smo se tudi sami preizkusili v vloah nastopajočih.

Ko smo ugotovili, da je med tako dober, da se kar cedi in ker smo namleli moko, smo se odločili, da si pripravimo palačinke. Ker je bila peka zanimiva, smo jih spekli tudi za otroke iz skupine Pikapolonic.

Za tradicionalen slovenski zajtrk smo se še posebej pripravili. Pripravili smo si pogrinjek in si sami na kruh namazali maslo in med.

Ta teden so nas prijetno presenetili otroci iz skupine Murenčki, saj so nam izdelali eko igračo in nam tudi predstavili kako naj se z njo igramo. V zahvalo smo jih povabili smo na skupen sprehod in jih povabili na kosilo v našo igralnico.


Ta vnos je bil objavljen v ARHIV PRISPEVKOV z značkami , , , , , . Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja