Obvestilo za starše

Spoštovani starši!

V torek, 26. 1. 2021, se vrtec odpira za vse predhodno prijavljene otroke. Glede na število prijavljenih otrok smo znotraj posameznih skupin oblikovali »mehurčke«. Otroci bodo delovali le v svoji matični skupini. Na ta način bo poskrbljeno za otrokove potrebe, hkrati pa je le tako manjša možnost širjenja okužbe. Zato vas prosimo, da otroka pripeljete v vrtec ob uri, ki ste jo navedli v prijavi. Enako velja tudi za odhod iz vrtca.

Delovni čas posamezne skupine:

                          SKUPINA                     ČAS DELOVANJA
PIKAPOLONICE od 6.30 do 15.30
MEDVEDKI od 7.00 do 15.30
METULJI od 7.00 do 15.30
ČEBELE od 6.30 do 15.30
MRAVLJE od 6.30 do 15.30
MURNI od 6.30 do 15.30

 

Prostorsko in časovno prisotnost otrok v vrtcu smo skrbno načrtovali, zato je vsako spremembo potrebno javiti vzgojiteljici vašega otroka.

Otroke bomo še naprej sprejemali zunaj. Starši, ki prihajate po otroke hkrati, med seboj vzdržujte potrebno razdaljo (1,5 do 2 metra). Svetujemo, da otroka v vrtec pripelje odrasla oseba iz istega gospodinjstva. Prosimo vas, da si pred uporabo zvonca in kljuke razkužite roke.

Otroci naj ne prinašajo igrač ali knjig od doma. Izjema so mlajši otroci, ki lahko prinesejo »ninico« za spanje, vendar mora biti le-ta shranjena v garderobi.

Za zaščito tako osebja kot otrok pred okužbo s SARS-CoV-2 je potrebno, da v vrtec prihajajo le zdravi otroci. Otrok, ki ima povišano telesno temperaturo, znake okužbe dihal (izcedek iz nosu, kašelj, glavobol, slabo počutje, boleče žrelo, težko dihanje, bolečine v mišicah), bruha ali ima drisko, naj ostane doma. Ob pojavu bolezenskih znakov vam svetujemo, da se posvetujete z izbranim pediatrom. Zavedati se moramo, da je virus še vedno med nami in da vsaka neprevidnost povzroči ponovno širjenje.

Če se v družini pojavi okužba s SARS-CoV-2, ste to dolžni sporočiti strokovnemu delavcu vrtca. Če je bil otrok v visoko rizičnem stiku z okuženo osebo, ostane doma v karanteni.

Vlada RS že pripravlja PKP8, v katerem bo tudi določba, ki bo omogočala, da bodo starši, ki otrok v času epidemije ne bodo pripeljali v vrtec, upravičeni plačila.

 

Hvala za sodelovanje in lepo pozdravljeni.

Vaših otrok se že vsi veselimo.

 

Za dodatna vprašanja smo vam na voljo preko e-pošte: milena.misic@guest.arnes.si, mateja.zgonc@guest.arnes.si ali na telefonski številki: 01 7098 830.

 

 

Mateja Zgonc

pomočnica ravnateljice vrtca

Ta vnos je bil objavljen v O VRTCU, OBVESTILA. Zaznamek za trajno povezavo.