Jesensko in decembrsko popoldansko druženje otrok II. starostne skupine

V mesecu oktobru so se otroci preizkusili v kuhi bučne juhe. Sprva so spoznali pravljico JUHA, KI IZ BUČ SE SKUHA, nato pa sami skuhali slastno bučno juho in jo tudi pojedli. Za doživeto in varno izvajanje dejavnosti sta poskrbeli vzgojiteljici Martina in Pija.

Vzgojiteljici Sara in Lara sta ustvarili domišljijski poligon in skozi zgodbo otroke povabili k gibalni dogodivščini.

Vzgojiteljici Urška in Nataša sta z otroki izvajali uvajanje v elementarne igre. Ko so se dobro segreli, so se preizkusili v igrah Repki, Ali je kaj trden most in Glasbeni kipi. Otroci so spoznavali, da so igre s pravili lahko zelo zabavne.

Zadnje druženje jeseni je potekalo v obliki plesnega popoldneva. Vzgojiteljici Lara in Irena sta pripravili plesno koreografijo, v kateri so otroci neskončno uživali in tako preživeli čudovito popoldne ob glasbi.

Ker je mesec december že sam po sebi prazničen, so se otroci za eno čarobno uro prelevili v škrate, Božičkove pomočnike in tako skozi gibalne ovire spoznali delovni dan škratov. Na koncu so se otroci in vzgojiteljici Tinca in Maruša obdarili. Slike, ki so jih otroci naslikali za Božička, smo razstavili v vrtcu.

   

Martina Rupar

Ta vnos je bil objavljen v AKTUALNO. Zaznamek za trajno povezavo.