PIKAPOLONICE V OKTOBRU IN NOVEMBRU

Pri Pikapolonicah je bilo v oktobru in novembru zelo pestro. Skupina se je povečala za dva vrstnika – Martina in Evo. Zadnji teden v oktobru pa se je z nami igrala praktikantka Ines.

V oktobru nas je obiskala muca Copatarica, preko katere smo spoznavali določena pravila v skupini, spoznavali predmete, ki pripadajo otroku, se naučili pesmico o copatku, izgubljene copate iskali po igralnici, si pobarvali copatke in si s skupnimi močmi izdelali hišo muce Copatarice v kateri se zelo radi igramo. Zelo smo uživali tudi v gibanju, kjer smo posnemali gibanje muce.

V novembru smo za Tradicionalni slovenski zajtrk pripravile vzgojiteljice 1. starostnega obdobja predstavo o Čebeli Medki. Poizkušali smo med, se igrali z lutkami, se naučili novo pesmico o čebelici. Skupno smo narisali travnik z voščenkami, nad katerim letajo naše čebelice. Opazovali smo tudi otroke iz sosednje skupine pri peki palačink. Metulji so vsakemu izmed nas spekli slastno palačinko, katero smo namazali z medom in jo pojedli za malico.

Lepe jesenske dni pa smo izkoristili za igro na prostem…

Ta vnos je bil objavljen v ARHIV PRISPEVKOV z značkami , , , , . Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja