TEDEN OTROKA

Letošnja rdeča nit tedna otroka je bila Zakaji in zatoji radovednosti.

V tem tednu smo zato strokovne delavke otrokom pripravile zanimive dejavnosti, ki so še bolj spodbudile otroško radovednost.

V ponedeljek smo poleg druženja in plesanja na otroške pesmi na asfaltnem igrišču z vsemi otroki iz vrtca, slikali tudi z jedilnimi barvami na jedilni papir. Prvič smo tako lahko okusili svojo umetnino, bila je zelo slastna.

Isti dan sta prišla tudi delavca iz zdravstvenega doma Cerknica predstavit delo zdravstvenih delavcev in njihovo reševalno vozilo.

V torek smo starejše tri skupine našega vrtca odšle po zajtrku z avtobusom v Stari trg pri Ložu, kjer smo imeli Cici kros. Tam smo se družili z otroki vrtca Polhek, najbolj pa smo uživali v vožnji z avtobusom, saj je bila za nekatere to prva izkušnja.

V sredo smo imeli dan odprtih vrat, tako so imeli vsi priložnost pokukati v naš svet vrtca. Prišle so mamice, očki pa tudi babice, dedki in bratci, sestrice… V veselje se nam je bilo igrati z njimi.

V četrtek so nam prostovoljni gasilci Nova vas odprli svoja vrata, da smo lahko pokukali še v svet gasilcev. Pokazali so nam opremo, kje imajo pospravljene svoje uniforme, razkazali so nam gasilska vozila. Preizkusili pa smo se tudi v uporabi vedrovke. Ciljanje tarče nam je šlo dobro od rok.

Da smo teden otroka zaključili še v večji radovednosti, smo med nas povabili »bloškega« Čarodeja Đžona, ki nam je s svojimi triki vzbudil še več otroških zakajev.

Verjamemo, da je bilo konec tedna doma veliko ZAKAJEV in ZATOJEV….

Ob tej priložnosti bi se v imenu vseh zaposlenih vrtca Nova vas zahvalila zdravstvenemu domu Cerknica, prostovoljnemu gasilskemu društvu Nova vas in čarodeju Janezu Maroltu, da so nam bili pripravljeni nameniti nekaj svojega časa in pripraviti otrokom poučne in zanimive dejavnosti.

 

Mateja Zbačnik

 

 

 

 

Ta vnos je bil objavljen v AKTUALNO. Zaznamek za trajno povezavo.